MALBARATAMENT

Font

El malbaratament alimentari és un problema que es troba molt present en l'actualitat i al que s'ha d'intentar fer front de la millor manera.

Al llarg d'aquest projecte hem pogut veure i ser conscients de la gran quantitat de menjar que es pot arribar a malbaratar i de les conseqüències que això comporta.

A l'exposició "Menja actua impacta" a la que vam anar, hi havia una part amb una sèrie de consells i trucs per evitar el malbaratament alimentari, i vaig fer fotos als que creia que podia posar en pràctica en el meu dia a dia, i així ho he fet.





A banda de començar a utilitzar aquestes recomanacions, vaig buscar pel meu compte altres mesures, ja que a casa moltes vegades se'ns fa malbé el menjar i no el podem acabar d'aprofitar del tot.


Planificant un menú setmanal 

Intentem planificar el que menjarem sobretot a l'hora de dinar al llarg de la setmana, per poder fer la compra amb els productes necessaris i organitzar els productes intentant no desaprofitar-los. Ens organitzem de manera que els dilluns fem verdura, dimarts pasta, dimecres peix, dijous llenties i divendres carn. D'aquesta manera tenim una gran part dels aliments distribuïts. 


Organitzant la nevera de manera que els aliments més vells o que hagin de caducar estiguin al davant de tot, a la vista. 

Fent menjars d'aprofitament, amb restes que hagin sobrat d'altres plats. 

Sobretot purés, amanides i truites, que són una opció molt bona per donar-li ús al que hagi sobrat. 

 

Congelant els aliments que puc preveure que no utilitzaré perquè es conservin millor. 

El pa el mantenim congelat i quan l'hem d'utilitzar el treiem

Fent una llista de la compra amb els productes necessaris. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada